Veelgestelde vragen

Algemeen

Wie is VIIA?

VIIA is een samenwerkingsverband tussen Royal HaskoningDHV en VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw. Royal HaskoningDHV is een internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau en Visser & Smit Bouw is een ontwikkelende bouwer die complexe bouwprojecten in de utiliteits- en industriebouw realiseert.

 

Wat doet VIIA?

VIIA draagt bij aan het veiliger maken van gebouwen. We voeren opnames uit, brengen advies uit over versterkingsmaatregelen en voeren projecten uit waarbij de versterkingen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

 

Wie is jullie opdrachtgever?

Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

 

Welke gebouwen neemt VIIA bouwkundig op?

De gebouwen die door ons opgenomen worden, zijn gebouwen waar veel mensen aanwezig kunnen zijn en die vanwege hun functie een hogere weerstand tegen aardbevingen dienen te hebben. Voorbeelden zijn: scholen, zorggebouwen, kinderopvang, gym- en sportzalen, maar ook gebouwen die functioneel dienen te blijven in geval van rampenbestrijding (zoals gemeentehuizen, brandweerkazernes, politie- en ambulanceposten).

 

Waar worden opnames uitgevoerd?

In het aardbevingsgebied in Noordoost-Groningen.

 

Selectie gebouwen

Waarom inspecteert VIIA dit gebouw?

Dit gebouw bevindt zich in het aardbevingsgebied. De gebouwen die door ons geïnspecteerd worden, zijn gebouwen waar veel mensen aanwezig kunnen zijn en die vanwege hun functie een hogere weerstand tegen aardbevingen dienen te hebben. Voorbeelden zijn: scholen, zorggebouwen, kinderopvang, gym- en sportzalen, maar ook gebouwen die functioneel dienen te blijven in geval van rampenbestrijding (zoals gemeentehuizen, brandweerkazernes, politie- en ambulanceposten).

 

Wanneer is ons gebouw aan de beurt?

Nationaal Coördinator Groningen bepaalt wanneer een gebouw aan de beurt is.

 

Inspectie

Wat is jullie werkwijze?

Nadat u door NCG bent geïnformeerd dat er bij u een opname plaatsvindt en na uw akkoord, vindt er een bespreking bij u plaats van het opnameplan. Daar zijn wij als VIIA bij aanwezig en geven uitleg over de opname. Daarna vindt de opname plaats door een VIIA opnameteam.